Persoonlijk gesprek

“De erkenning en het begrip waarmee een ervaringsdeskundige op mijn zoektocht reageerde, ontroerde me enorm. Voor het eerst voelde ik me begrepen en had ik hoop dat ik daadwerkelijk kon herstellen. “

In 2020 was ik moedeloos na jarenlange pijnklachten. Ik had een tal van behandelaren gezien en telkens weer hoorde ik dat ik met mijn klachten moest leren leven. Ik weigerde: er moest toch iets zijn wat mij verder kon helpen? Vastberaden postte ik mijn eerste blog, onder de naam ‘@PainkillersbyMies‘, welke ik eindigde als volgt: ‘Dit wordt een succesverhaal, een uitkomst voor lotgenoten met chronische pijn en een verbreding van kennis voor de medische wereld’.

Op mijn blogs kreeg ik honderden reacties: van mensen die zich herkenden of van behandelaren met tips of ideeën. Echter was ik na al die jaren wantrouwend geworden, ik had al zo vaak ‘de oplossing’ gehoord. Waarom zou het dit keer wel werken? Het gesprek met een ervaringsdeskundige die volledig hersteld was, was op dat moment precies wat ik nodig had. Voor het eerst voelde ik me begrepen en had ik hoop dat ik daadwerkelijk kon herstellen.

Na jaren pijn, werd ik weer uitgedaagd om te dromen

Ik finishte een halve marathon,
iets wat voor mij ondenkbaar was

Wat durf jij te dromen?

Dat ik zelf na jaren pijn eindelijk pijnvrij ben, had ik nooit verwacht. Dat ik er daarnaast ook oprecht oké mee ben, is nog steeds onwerkelijk. De pijn heeft veel van me afgepakt, maar me tegelijkertijd ook heel veel mentale en fysieke kracht gegeven. Mijn reis naar een pijnvrije toekomst was de meest heftige, maar tegelijkertijd de meest bijzondere reis van mijn leven. Ik kan weer alles doen, zonder belemmerd worden door de pijn. Daarnaast ben ik bewuster en sta ik meer in mijn kracht, die vrijheid gun ik een ander ook.

Behoefte aan een luisterend oor en nieuwsgierig naar mijn verhaal? Neem contact op voor een persoonlijk gesprek.

Disclaimer: Deze visie geldt alleen voor mensen met aanhoudende lichamelijke klachten, waarvoor een medische oorzaak is uitgesloten. Ik ben geen arts, maar ervaringsdeskundige en orthopedagoog: ik kan mijn ervaring delen en gedragsmatig naar klachten kijken, maar geen uitspraak doen over of deze visie op jouw klachten van toepassing is. Mocht je last hebben van lichamelijk aanhoudende lichamelijke klachten, bezoek dan altijd eerst een huisarts om een medische oorzaak uit te sluiten.

%d bloggers liken dit: