Spreken

“Af en toe moet ik mezelf even knijpen om me te beseffen dat ik niet langer droom, maar echt pijnvrij ben.”

In 2020 lag ik nog met dagelijkse pijn op bed, lijdend aan de gedachte dat ik met deze klachten moest leren leven. Een jaar later ben ik pijnvrij en liep ik een halve marathon! Het is onbeschrijflijk hoe in één jaar tijd je leven drastisch kan veranderen en de wereld er ineens een stuk mooier uit kan zien.

Bijna 40% van alle bezoeken bij de huisarts en tot 66% van de bezoeken bij medisch specialisten, gaan over aanhoudende lichamelijke klachten. Het is goed denkbaar dat u als professional ook te maken heeft met patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten, waarvoor een duidelijke medische oorzaak ontbreekt. Veel van deze mensen hebben een lagere kwaliteit van leven en weinig hoop op herstel. Door een bredere benadering, waar de koppeling tussen lichaam en geest en verdrongen emoties centraal staat, is herstel vaker mogelijk dan we denken. 

Door mijn ervaring te delen als ervaringsdeskundige en mee te denken als orthopedagoog, hoop ik professionals te inspireren om breder te kijken en lotgenoten met SOLK/ALK klachten een stukje verder te helpen. 

Graag kom ik ook bij u langs om over mijn ervaring en SOLK problematiek te spreken. Geïnteresseerd? Neem dan contact op.

%d bloggers liken dit: